Het was heel divers: een wandeling door de boomgaard, wat lekkers onderweg, appels plukken en sap persen!

Deelnemer Plukmoment Elstar

Aanrader om kennis te maken met een boomgaard! Leuk om te leren wanneer appels het lekkerst zijn; een heel verschil met de eisen van een supermarkt.

Deelnemer Plukmoment Elstar

Ik kan het iedereen aanraden: de Plukgoed appels zijn erg lekker en lekker zoet.

Deelnemer Plukmoment Elstar

Proef appels als ze op hun aller-, allerlekkerst zijn

De smaak van een appel wordt bepaald door het moment waarop deze wordt geplukt. Ja, en natuurlijk door de hoeveelheid liefde waarmee de fruitteler de appelbomen verzorgt.

Wij plukken de appels pas als ze op hun allerbest zijn: als ze rijp zijn. Daarom proeven we iedere dag een appeltje. En als de appels rijp zijn, dan weet je echt niet wat je proeft. Zo vol van smaak. Zo anders dan de smaak van een keurig houdbaar appeltje uit de supermarkt.

Beleef een Plukmoment!

We willen echte lekkerbekken ook de kans geven om appels te proeven als ze op hun aller-, allerlekkerst zijn. Dat kan tijdens een Plukmoment bij De Stuifakker in Zevenbergschen Hoek. Als wij proeven dat een bepaald soort appel rijp is, nodigen wij jou als de wiederweerga uit om bij ons op bezoek te komen. We bieden je tijdens een Plukmoment een unieke rondleiding en laten je in geuren en kleuren alles over onze boomgaard en appels ontdekken. Je gaat zelf aan de slag en selecteert onder meer de lekkerste appels om in een prachtige verpakking mee naar huis te nemen.
Een Plukmoment is overigens anders dan de Landelijke Fruitplukdag; tijdens een Plukmoment draait alles om de beste smaak van appels.

De Plukmomenten in 2018 hebben inmiddels plaats gewonden. Benieuwd wat we in 2019 gaan doen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.