Plukgoed
waakt voor verspilling,
waardeert de variëteit aan
vormen, kleuren en rassen
en biedt een fantastische
appel met SMAAK!

Beleef ook een Plukmoment!

Wat?

Plukgoed is een appelconcept en wil jou weer laten proeven hoe een appel kan smaken. Dit doen we door appelboeren te stimuleren om deze appels voor jou op het juiste moment te plukken. Dat betekent dat zij de appels langer laten hangen en de appels dagelijks proeven om het juiste plukmoment te bepalen.

De smaak van een appel hangt niet af van het formaat, maar van het moment van plukken, bewaren en vervoeren. Plukgoed appels zijn bijzonder: heel rood, geel of groot. Stuk voor stuk uniek en overheerlijk.

We zijn trots op dé appels van Nederlandse bodem.

Waarom?

In de supermarkt lijken appels van dezelfde soort op het eerste gezicht allemaal erg op elkaar. Speurend in het aanbod zijn er kleine verschillen te ontdekken. Minimale variëteit in kleur en formaat. Soms een klein krasje.

Hoe zit dat eigenlijk? En hoe kan het dat de appelboom volhangt met exemplaren die veel meer van elkaar verschillen? Wat gebeurt er met appels die niet naar de supermarkt gaan. En wat zijn de kenmerken van deze appels?

De appels die we in de supermarkt kopen zijn gesorteerd op formaat en hardheid. Een knapperige appel die precies in de hand past met een mooie rode blos. Is het belangrijk hoe de appel er uit ziet, of gaat het om de smaak?

Plukgoed is een seizoensproduct.
Wij wachten met plukken tot de appels perfect van smaak zijn!